Foto's

Over Boa Vista

RIU Touareg ligt op het eiland Boa Vista, het meest oostelijke van de Kaapverdische Eilanden. Het eiland is slechts 28 bij 22 kilometer, en alles is dus te bereiken op korte afstand van het hotel. Het hotel ligt op het zuidelijkste puntje van het hotel. De voornaamste nederzetting op het eiland is Sal Rei, maar er zijn tal van kleinere nederzettingen waar soms maar enkele tientallen mensen wonen. In totaal wonen er zo’n 6.500 mensen op het eiland.

Excursies

Ondanks dat het eiland vrij klein is, zijn er verschillende excursies te ondernemen waarbij elke keer verschillende, nieuwe dingen te zien zijn. Zo is het mogelijk om een tour te maken per Jeep, in het noorden of in het zuiden van het eiland. In het noorden gaat u langs een scheepswrak, en vervolgens gaat de tour landinwaarts over een vulkanisch landschap. De tour in het zuiden gaat langs het stadje Rabii, waarna de rit wordt vervolgd door de Viana woestijn. Via de oudste nederzetting van het eiland, Povoacao, gaat u vervolgens naar het witte strand van Santa Monica. Het is ook mogelijk om het eiland te verkennen door een quad te huren.

Wildlife

Er zijn ook diverse bijzondere dieren te bewonderen op en rond Boa Vista. Het eiland is een favoriete broedplaats voor schildpadden, en er zijn dan ook maar weinig plekken waar u zo veel schildpadden kunt zien als hier. U kunt getuige zijn van het eieren leggen waarbij de moeder een gat graaft op het strand om de eieren in te leggen. U heeft bovendien de gelegenheid om het conservatiecentrum te bezoeken dat informatie kan geven over het leven van deze met uitsterven bedreigde diersoort. Voor vissers is dit eiland ook een goede bestemming. U kunt meegaan met een ervaren visser om te gaan diepzeevissen op bijvoorbeeld Tonijnen.

Vergelijk RIU Touareg bij 4 aanbieders Bekijk prijs